top of page
Zoeken

Cosmetische acupunctuur en gezichtsverjonging

Bijgewerkt op: 1 jul. 2023

Cosmetische acupunctuur is een behandeling waarmee je verscheidende gezichtsklachten kunt verminderen. Denk hierbij aan lijntjes, rimpels, hangende oogleden, een doffe huid, droge huid en wallen onder de ogen. Het helpt bovendien bij huidklachten zoals eczeem en acne. Wanjie Tang is gespecialiseerd in deze vorm van acupunctuur. Haar klanten komen werkelijk van heinde en verre. Ze reizen zelfs twee uur met de auto. En dat is natuurlijk niet voor niets.


Cosmetische acupunctuur voor en na de 1e afspraak


Waarschijnlijk vraag je je nu af wat deze behandeling precies inhoudt. Omdat een plaatje meer zegt dan duizend woorden zie je hier eerst het resultaat na de 1e afspraak. De rimpels aan de onderkant van het gezicht en naast de ogen van deze vrouw zijn duidelijk minder. Lijkt dat je wat?


Cosmetische acupunctuur en gezichtsverjonging Werking van cosmetische acupunctuur

Bij cosmetische acupunctuur worden de reguliere acupunctuur en facelift massage met elkaar gecombineerd. De behandeling begint met het aanbrengen van kleine acupunctuur naaldjes in je gezicht. Wees gerust, want op de comfortabele behandeltafel ben je in goede handen. Wanjie heeft voor deze specialisatie een opleiding gevolgd in China en heeft inmiddels jaren ervaring. Bij deze behandeling wordt er geen rommel door een naaldje in je lijf gespoten. De naaldjes zetten je lichaam zelf aan het werk,- om energie beter te laten stromen. Hierdoor verbeterd de bloedcirculatie aan de oppervlakte van de huid en wordt de natuurlijke collageen en elastine aanmaak verhoogd. En dat zul jij terug zien in een verjongd gezicht. ☀️ Wanjie zou Botox niet aanraden en dat is eigenlijk best te begrijpen. Botox is namelijk een neurotoxisch gif dat bepaalde zenuwcellen uitschakelt. Misschien heb je ergens gehoord dat het maar om een zeer kleine hoeveelheid gaat. Het blijft natuurlijk de vraag of je eerst de meest natuurlijke behandeling wilt proberen.

Acupunctuurpunten gezicht: Hoe deze drie punten verband houden met o.a. lijntjes, wallen en rimpels

Het is goed om een beetje te weten hoe cosmetische acupunctuur helpt bij o.a. wallen, lijntjes en rimpels. Maar no worries we houden de uitleg gemakkelijk. Bij cosmetische acupunctuur worden er dus naaldjes (intradermals) aangebracht op verschillende acupunctuurpunten in het gezicht. Daar wordt de collageen productie gestimuleerd waarmee rimpels worden opgevuld. Hieronder noemen we kort drie van die acupunctuurpunten: 1. Punt tussen de wenkbrauwen. Dat punt tik je met je wijsvinger aan wanneer je vraagt of iemand helemaal gek is geworden. Daar kan spanning zitten als gevolg van stress: verdriet, angst en woede zijn daar voorbeelden van. Die plek heet Yintang, een leuk woord voor scrabble. 2. Punt bij je slapen: Dit punt masseer je intuïtief wanneer je hoofdpijn hebt. Dit punt heet Taiyang, hoef je niet te onthouden. Nadenkertje: Hoe kun je beter naar je intuïtie leren luisteren? Anyway dat Taiyang punt wordt ook meegenomen in de behandeling van oogproblemen. Tip: Zorg dat je wat minder achter je laptop, of mobiel zit. Veel mensen zijn geneigd om dan de ogen samen te knijpen wat rimpels veroorzaakt. Neem voldoende pauze's. Neem voldoende pauzes.

3. Punt aan de zijkanten van je neus.

Dit is het punt waar je soms met je wijsvinger in schroeft als je jeuk hebt. Voor iemand aan de zijkant lijkt het alsof je in je neus aan het graven bent. Vergeet je nooit meer. :-) Het is het punt aan de buitenkant van je neusvleugel naast je neusgat. Het heet Yingxiang: probeer het maar eens uit te spreken ;-) Het behandelen van dit punt helpt tegen allergieën en sinus problemen, - waar je op zich al een gespannen gezicht van kunt krijgen. (moeilijk kijken) Het gezicht heeft nog vele andere acupunctuurpunten die weer verbonden zijn aan de organen. Nu ken je er drie. :-)

Gezichtsspieren ontspannen ⎜ gespannen gezichtsspieren


In jouw mooie gezicht zitten 43 gezichtsspieren waarmee je jouw gedachten en gevoelens kunt uitdrukken. Jouw menselijkheid functioneert dus via deze zenuwen die je spieren aansturen. Die wil je toch niet (deels) platleggen via een chemische substantie?


Via cosmetische acupunctuur wordt je gezicht rustig en zacht. De naaldjes, maar ook de rol- en lifttechnieken hebben een ontspannende masserende werking. Zo laat je spanning in je gezicht los en krijgt je natuurlijke collageen productie een boost. Ook verbetert de bloedcirculatie aan de oppervlakte van je huid. Hierdoor kan Qi (levensenergie) als natuurlijke 'filler' dienen voor je rimpels en lijntjes. Al met al maakt deze behandeling je een mooi en ontspannen mens. En dat eerste ben je natuurlijk al. Wat zie zij d'r goed uit?!?!

Wanneer geen cosmetische acupunctuur


Maar ok, laten we niet te hoog van de toren blazen. Cosmetische acupunctuur is niet altijd voor iedereen. Bijvoorbeeld bij:

  • Hoge bloeddruk (tenzij je dit samen met een arts onder controle hebt)

  • Ernstige migraine

  • Diabetes

  • Als je recent een laserbehandeling, of botoxbehandeling bent ondergaan.

  • Je zwanger bent

  • Een griepje, of verkoudheid

  • Acute herpes uitbraak

  • Acute allergische reacties

Emotionele stress in je gezicht oplossen

In de Chinese geneeskunde spelen de emoties ook een belangrijke rol. Daarom is het goed om hier ook naar te kijken. Want wegaan allemaal wel eens door een periode van emotionele stress. Dan kan het soms net even teveel worden. Er kunnen dan emoties zoals woede, angst of verdriet vrijkomen. Hoewel deze emoties vaak als negatief worden bestempeld mogen ze er zijn. Ze maken je mens! Maar het is niet de bedoeling dat deze vorm van spanning zich vastzet in je lichaam. Of in je gezicht. Geef emoties de ruimte, want eraan vasthouden is niet goed voor je gezondheid. Dat leidt tot onnodige veroudering van je gezicht. Wist je trouwens dat het woord emotie een afgeleide is van het engelse woord E-motion? De E staat voor Energy en de M voor motion (beweging). Energie hoort in beweging te zijn, ofwel te stromen in je lichaam. Ook in het gezicht! Dat leidt tot gezichtsverjonging i.p.v. klachten zoals acne, kraaienpootjes en groeven in je gezicht.

Tip: voor na de behandeling


Na je eerste behandeling heeft jouw natuurlijke collageen productie een boost gekregen. Vervolgens loop je met een zacht, soepel en ontspannen gezicht het gezondheidscentrum uit. Met een glimlach vanbinnen die je mondhoeken lichtjes omhoog trekt. Je ben thuisgekomen in jezelf. 😊 Dat wil je zo houden natuurlijk. Mede daarom het volgende voorschrift: Merk later op de dag op wanneer je fronst, of je mondhoeken een beetje naar beneden trekken. Dat veroorzaakt namelijk ook lijntjes, rimpels en groeven. Het is niet erg als dit af en toe gebeurd, dat is normaal. Maar probeer je gezicht zacht te houden. Denk zacht naar jezelf en naar anderen.

Wil jij ook een cosmetische acupunctuur behandeling boeken? Laat dan een chat berichtje achter. Of bel, of mail even. Ook als je vragen hebt, of iets onduidelijk is.
Gerelateerde blogartikelen


376 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page