top of page
Acupunctuur

In de acupunctuur wordt gewerkt via meridianen. Meridianen zijn netwerken van banen waardoor onze energie (Qi), bloed en lichaamsvloeistoffen in het lichaam wordt verspreid. De qi, bloed en lichaamsvloeistoffen dienen altijd gelijkmatig te stromen en voldoende aanwezig te zijn. De meridianen maken contact met organen en voeden en bevochtigen elk deel van ons lichaam. Door verschillende oorzaken kunnen blokkades, overschotten of tekorten ontstaan met pijn, ongemak en ziektes als gevolg. In normale omstandigheden kan het lichaam een disbalans makkelijk terug in evenwicht brengen. In een situatie van ziekte is het lichaam niet in staat om het evenwicht te herstellen. Acupunctuur kan daarbij helpen.

Acupunctuur voor gezondheid
Acupunctuur
Kruiden Therapie

De preparaten uit de Chinese kruidengeneeskunde, die al duizenden jaren worden voorgeschreven en geëvalueerd, zijn een goede ondersteuning naast de acupunctuur behandeling. Hoewel in Nederland acupunctuur veel bekender is dan kruidengeneeskunde, wordt in China in ongeveer 70% van traditionele geneeskundige behandelingen kruiden toegepast. Chinese kruiden geven geen bijwerkingen!

Kruiden therapie
Kruiden Therapie
Cupping

Cupping therapie of cupping massage is een intensieve manier om spierknopen te ontspannen. Bovenop en rondom de pijnlijke spier wordt de huid en bindweefsel stevig gestimuleerd door middel van het vacuüm brengen van de cup. Het onderliggende gebied wordt extreem goed doorbloed en door reflexwerking komt het onderliggende spiergebied tot ontspanning

Cupping therapie
Cupping
Moxa therapie

Moxa is gemaakt van de kruid bijvoet ofwel artemisa. Wanneer je moxa brand komt er warmte vrij die dezelfde trillingsfrequentie heeft als het lichaam. Door moxa in de buurt van een acupunctuurpunt te branden kun je energie aan het lichaam toevoegen en de lichaamsenergie opwarmen. Het is ook mogelijk de moxa op een naald te zetten of met een speciale moxa lamp te werken. Moxa is onder andere aan te bevelen bij chronische pijnen, slapte van het weefsel, gebrekkige energie in het lichaam en slapeloosheid. Ook littekens kunnen goed met moxa behandeld worden. Moxa is effectief bij koude en vochtige weersomstandigheden.

Moxa
Moxa therapie
Tuina therapie

De Tuina is een manuele behandelwijze welke zijn oorsprong vindt in China en al circa 4000 jaar wordt beoefend. Het is de voorloper van de Shiatsu, welke tevens een behandelwijze is uit de Traditionele Chinese Geneeswijze. Bij Tuina wordt druk uitgeoefend op de meridianen en specifieke punten, waardoor de Qi-stroom (lichaamseigen energie) vrij en gelijkmatig door het lichaam kan stromen. Volgens de Chinese geneeskunde wordt ziekte veroorzaakt door onevenwichtigheid en blokkades in de Qi-stroom. Als deze in balans is voel je meer ontspannen en vol levenskracht. Door een Tuina massage is het mogelijk een disbalans op te heffen. Hierdoor ontstaat een beter algemeen welbevinden.

Tuina therapie
Tuina massage
Afvallen

In de strijd tegen het overgewicht en om meer energie te verbranden, merkt men dat acupunctuur net datgene is wat nodig is. Het helpt de onbedwingbare trek naar vet en zoetigheden te bedwingen, het verhoogt de energie en het verbetert de stofwisseling. Dit alles zal de wilskracht vergroten om door te zetten en te slagen in de strijd tegen de kilos.

Afvallen
afvallen.webp
Cosmetische acupunctuur

Cosmetische acupunctuur is voor mannen en vrouwen die wel anti-aging willen maar geen Botox, geen chirurgische ingreep willen, er jonger uit willen zien maar hun eigen karakteristieke gelaatstrekken willen behouden, onderhoud willen na al een chirurgische ingreep te hebben gehad.

​Cosmetische acupunctuur is een behandelvorm waarbij de energiebanen en daarmee ook de gezichtspieren gestimuleerd worden. Door de energiebanen te stimuleren worden het collageen gestimuleerd en daarmee de gezichtsspieren. De gezichtsspieren kunnen door bepaalde factoren verhinderd worden om strakker te worden of waarbij er onvoldoende energie is voor de aansterken.

Bij deze behandelvorm wordt door het cosmetisch effect voornamelijk de uitstraling beinvloedt. Cosmetische acupunctuur werkt ontspannend voor de gezichtsspieren.

​Bij deze behandelvorm wordt gevraagd naar een mogelijke aanwezigheid van een disbalans. Hierbij kan gedacht worden aan een uit balans geraakte spijsverteringsstelsel.

​De behandeling bestaat uit twee delen. De oude Chinezen spraken van de Shen die in het gezicht zich manifesteert. Wat wij een mooie uitstraling noemen. Daarvoor moet het gehele lichaam goed in balans zijn. De Chinezen kennen de verdeling tussen lichaam en ziel niet. Voor hen zijn het lichaam, de emoties en de gedachten allemaal manifestaties van een geheel. Bij cosmetische acupunctuur is het niet het belangrijkst om geïsoleerd rimpels minder te willen laten worden, maar om in balans te komen. Die balans is dan afleesbaar in hoe iemand eruit ziet.

​Als onderdeel van het geheel worden de naalden zo gezet worden dat rimpels en wallen onder de ogen wel duidelijk minder kunnen worden. Maar daarvoor is meer nodig dan alleen acupunctuur. Bij holistische cosmetische acupunctuur behandelen we de hele persoon.

Cosmetische acupunctuur
Cosmetische acupunctuur
bottom of page